Budapest er hovedstad i Ungarn og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest (uttales Pesjt på ungarsk). De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et svært interessant reisemål. Byen har gjennomgått mye uroligheter gjennom tidene – ikke minst mot slutten av andre verdenskrig, da mer enn 80 % av bygningene ble mer eller mindre ødelagt under de langvarige kampene under slaget om Budapest.

Byen er uten tvil en av Europas kulturhovedsteder og nesten som et levende museum, men i høy grad i live. Denne pulserende byen har mye å by på, enten man finner en rolig plass ved Donau, tar en sjarmerende båttur på Donau eller går opp i på høydene over byen på kvelden og opplever lysene fra broene og byen. Et syn man sjelden vil glemme. Har man tid, er også et besøk på "et ekte spa" med termalvann en nytelse. Av kjente attraksjoner finnes Parlamentet, Slottshøyden, Kjedebroen, Szent Istvan Basilika, Det store markedet, Helteplassen, Byparken, Gellert høyden, Synagoden, Margaretaøya og ikke minst Donau.

Vårt hotellforslag i Budapest er Radisson Blu Beke Hotel, et førsteklasses hotell i sentrum på Pest-siden av byen. Fra hotellet er det ikke langt til bredden av Donau og vakre Margaretaøya. Hotellet ligger også i den moderne bydelen med mange butikker og restauranter, kafeer og underholdningstilbud. Med sine nesten 250 rom, restaurant, kafe og innendørs svømmebasseng, er hotellet et sentralt utgangspunkt for det meste av severdighetene i byen.7

Se detaljert program over.

Vårt søsterselskap