Tsjekkia - historie og kultur i sentrum av Europa
Tsjekkia (tsjekkisk Česko), ligger i midten av Europa og grenser i vest mot Tyskland, i sør mot Østerrike, i øst mot Slovakia og i nord mot Polen. Tsjekkia omfatter de historiske landskapene Böhmen, Mähren og deler av Schlesien. Landets hovedstad og største by er Praha.

Etter 1. verdenskrig og dannelsen av Tsjekkoslovakia, fikk landet en ny, sterk identitet, en  velutviklet økonomi og kulturlivet blomstret. Den 1. januar 1993 ble landet delt på fredelig vis til republikkene Tsjekkia og Slovakia.
Siden har Tsjekkia blitt et parlamentarisk demokrati og medlem av EU. Landet er dessuten medlem i NATO, FN, OECD, WTO og flere andre internasjonale organisasjoner.

Hovedstaden Praha har blitt et populært turistmål og resten av det frodige landet er, med sine omkringliggende fjell, også verdt et besøk. Etter kommunismens fall i 1989 ble det foretatt en omfattende oppussing av byen som nå fremstår vakrere enn noen gang med trange passasjer, middelalderhus og store åpne plasser og torg og ikke minst den vakre Karlsbroen. Byen har hundrevis av restauranter i alle kategorier og kvalitetsnivå. Når en reiser bare noen få sammen kan det være spennende å finne steder på egen hånd. Når en reiser i grupper anbefales det imidlertid å bestille restauranter og andre aktiviteter på forhånd for å sikre kvaliteten og være sikker på at en får plass sammen og mat samtidig.

Tsjekkia nyter godt av et fastlandsklima som gir sikre, varme somre og kalde vintre. Landet er vakrest på våren og sommeren. Mange museer og andre severdigheter stenger rundt september. I vinterhalvåret tilbyr de tsjekkiske fjell glimrende muligheter for vintersport.

Den dominerende ingrediensen i det tsjekkiske kjøkken er kjøtt. Retter som fleskestek med sauertkraut, schnitzel eller vanlig biff er gjengangere på menykartet. Maten ledsages vanligvis av et glass med det fremragende tsjekkiske ølet eller gode viner. Det lokale brennevin og likør kan også anbefales.

Ta med din kjære, eller gode venner og nyt byen og det gode selskapet. Alle har godt av et avbrekk fra hverdagen!

 

 

Vårt søsterselskap