Litauen - sandstrender, frodige skoger og slettelandskap

Litauen ligger ved den baltiske kyst og grenser til Latvia i nord, Polen i sør og Hviterussland i øst. I sør ligger også den russiske enklaven Kaliningrad.

Hovedstaden Vilnius ligger helt øst i landet, like ved grensen til Hviterussland. Vilnius har en lang historie og mange historiske bygninger og er vel ved et besøk. Her finner man også koselige gater med små restauranter og uteservering og kort vei til den mer moderne delen av byen med mange flotte butikker med behagelig prisnivå.

Palange ligger ved kysten, helt vest i landet. Stille og idyllisk med 30,000 innbyggere i vintermånedene, men en helt annen by om sommeren. Da femdobles innbyggertallet. Skandinaver har også oppdaget denne lille perlen og kommer for å nyte den lange sandstranden og ikke minst thalasso og spatilbud. Byen er et ferieparadis om sommeren. Her finner du blant annet en lang og vakker sandstrand, botanisk hage og et museum. Sommersesongen starter den første lørdagen i juni og avsluttes den siste lørdagen i august. Dette markeres med gatekarneval, marked, popkonsert og sangfestival.

For mer informasjon om Litauen, klikk her http://www.landsider.no/land/litauen/

 

 

Vårt søsterselskap